Berat Gecesi Ne Yapacağız

Berat Gecesi Ne Yapacağız.

Allah’a sonsuz şükürler olsun bir berat gecesine daha eriştik. Bu gece bir af gecesi, çokça şeyin takdir edildiği bir gece onun için affımız için, hayırlar getirmesi için, şerlerin def’i için, helal rızık, hüsnü hatime ( imanlı bir ölüm, iyi bir son) için, hayırlı ömür için, sağlık ve sıhhat için ve pek çok şey için dua edeceğiz.

Günahlarımızın affını isteyeceğiz, tevbe edeceğiz. Bu geceler bir fırsat gecesi.

Berat gecelerinde affolmayan kullar var aman onlardan olmayalım, içkiye, zinaya devam eden, ana babasına asi olan, kafirler, müşrikler, akraba ile ilgisini kesenler ve kızgın kimseler.

Günahkar insanlara da bolca dua edelim, kurtulsunlar. Akrabalarımız ile ilgiyi kesmeyelim hele kızgınlardan hiç olmayalım, Müslüman, Müslüman kardeşine kin duymaz. Şu salgın hastalık ibret olsun bir ölüm endişesi oldu o zaman düşünelim Suriye’de neler neler oldu, kaç bin kişi öldü, Suriyeli şöyle Suriyeli böyle bir çok konuştuk, Allah’tan bir af dileyelim ve elimizden geldikçe yardım edelim.Bunlar basit şeyler değil dilimizi kirlettik, kardeşlerimiz ve affımız için dua edelim.

Yemen’de, Arakan’da, Doğu Türkistan’a ve bir çok İslam beldesinde kardeşimiz var bir düşünelim, bir içten dua edelim, elimizden geldiğince yardım edelim, Allah’tan yardım istiyoruz ama merhametsiz olmayalım bu kardeşlerimizi çok ihmal ettik.

Fakiri, fukarayı ihmal etmeyelim, infak edelim. Dualar, ibadetler böyle daha kıymetlenir.

Cihadın da çeşit çeşit hali var, işte bugünlerde elimizden geldiğince cihadımızda güç kuvvet ver diye Allah’a dua edelim. Din karşıtlarınım hem ıslahları için çalışacağız hemde saldırılarının defi için mücadele edeceğiz. İlimle, fenle Cihad edeceğiz. Bizi boğmaya yeltenenlere karşı ekonomik cihadı bırakmayacağız.

Bu gece dua edeceğiz, Kuran-ı Kerim okuyacağız, nafile olarak Allah için namazlar kılacağız. Zikredeceğiz. Secde ayetleri vardır onları okuyup secde edelim. Alimlerin sohbetlerini dinleyelim, kitaplarını okuyalım. Velhasıl bu geceyi boş geçirmeyelim, oruç tavsiyeleri var ihmal etmeyelim.

İnsanlar iş güç, yoğunluk diye ibadete vakit ayıramazken Allah imkan verdi, ibadetleri ihmal etmeyelim.

Ve bu salgın hastalığın tez zamanda son bulması, hastaların şifa bulması, kazançların bereketlenmesi için bolca dua edelim.

Allah gecenizi hayreylesin. Allah dualarımızı kabul etsin, ibadetlerimizi kabul etsin. Kandiliniz mübarek olsun.

Mehmet Emin Başalp

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir