VAHİM DURUMLAR

VAHİM DURUMLAR
Kısa yazmaya çalışacağım.
***
Bugün ülkemizde tarikat , cemaat , dini oluşum neyse onlarla ilgili çeşitli tartışmalar yaşanıyor , fikirler öne sürülüyor esasında kafamızı kuma gömmekten de vazgeçip vahim durumları görmemiz gerekiyor.Gördükten sonra sıhhatli değerlendirme yapmamız gerekiyor.
***
Türkiye’de irili ufaklı bir takım tasavvufi veya başka amaçlı dini yapılanma ve üzülerek ifade etmek gerekir ki , büyük çoğunluğu din tahrifatı yapmaktadır.Büyük çoğunluğu bağımsızlığı kaybetmiş , yurt dışı kaynaklı oluşumların , kurumların aracısı haline gelmiştir.Çoğu maalesef hurafe bataklığına saplanmıştır.
***
Kafasına devasa renkli sarıklar saran bir gurup adeta diyalogcu görüşlere teşne , zikir adı altında dans eder gibi davranışlar sergileyen , hiçbir ilimleri olmadığı halde üç beş şarlatanın ayn çatlatarak video yayınladığı , Osmanlı istirmacısı , düşman füzesi düşürdüğünü iddia eden bu sahtekarlar tasavvuf ve tarikat ismini kullanmaktadır.Bu füze düşüren , saçmalayan adamların kimlerle birlikte oldukları , neleri ve kimleri övdükleri ortadadır.İslam’a bir hizmetleri olmadığı gibi baştan ayağa tahrifat içindedirler.
***
Yine başka bir grup sahtekar elini öpenin cennete gideceğini falan iddia etmekte olup maneviyatta birilerine hükümeti teslime ettiğini iddia etmektedir , dinden diyanetten bir haber bu şarlatanda kendinin meşayih olduğunu iddia etmekte ve videolar yayınlamaktadır. Bunlarında kim olduğu bellidir.
***
Tasavvuf , sevgi filan anlattığı iddia edilen bir hanımefendinin adeta şirke giren sözlerini kulaklarınızla duymuşsunuzdur.Buda’ya falan insanlar tapmamakta imişler ! esasında. Bu din tahrifatı değil de nedir.
***
Maalesef ülkemizde Hacı Bektaş-ı Veli ve Mevlana Hz’lerini istismar eden bir takım , seremoni ve folklorik hareketler yapan , İslami hiçbir hassasiyete yer vermeyi geç önem bile vermeyen gafiller topluluğu bulunmaktadır. Din bunun neresindedir.Ha bizim dinle diyanetle işimiz yok , folklorik , kültürel gruplarız derlerse amenna diyeceğim.

 

***
Ülkemizde yine her ağızlarını açtıklarında Ehl-i Sünnet muhafazası diyen , evliya ve keramet istismarcısı abuk subuk bir ilmihal kitabının takipçisi bu grubunda nasıl icraatları olduğu , kimlerle beraber olduğu gayet iyi biliniyor.
***
Siyasi parti liderimi , bir cemaatin başkanımı belli olmayan prof ünvanlı ama nereden aldığı belirsiz , ekonomi uzmanı olduğunu iddia eden ama zırvadan başka bir şey öne sürmeyen kişinin de dedikleri , yaptıkları belirli.Din adına öne sürdüğü hususların İslam’a faydası olmadığı gibi çoğu tahrif edici ve gerçek dışı.
***
Faizi problem görmeyen cemaatler olduğunu söyleniyor.
***
Kendine vahiy geldiğini iddia eden bir şarlatan vardı , bunlar etkisiz diyemeyiz hala bir yerlerde çeşitli programlar yapabilmekte ve insanlar takip etmektedir. Sanırım bir kelime bile Arapça bildiği şüpheli bir şahıs nasıl çözdüyse Kur’anı çözmüş yüz binlerce meali bedava dağıtabilmektedir. İnternette meal aratıldığında maalesef bu iki şarlatanın meali karşımıza en başta çıkmaktadır.
***
Zikirli inek yoğurdu satan , bilmem ne sularından , şundan bundan yapılan aşure dağıtmak suretiyle tasavvufi faaliyet yapan , yanmaz kefenler , o camiadan olunca sorgusuz cennete girecekler olduğunu iddia eden kişilere tepki göstermeyen gruplarda vebal altındadır.
***
Bunların sonu gelmemektedir bunların bazıları genel düzeyde ise de yerel düzeyde şarlatanların da haddi hesabı yoktur , gece eve sarhoş gelip sabaha bir rüyayla şeyh olan , abuk subuk kitaplar yazanımı arasın , kişilerin ölüp , öldükten sonra nasıl oluyorsa mühlet alıp geri dirildiğine , yerin 9 metre altını gördüğüne inananımı arasın , ne idüğü belirsiz bir yığın şarlatan cirit atmaktadır. Bunlardan bir çoğu para kazanmak maksadıyla üfürükçülük vs işleri de yapmaktadır. Merdiven altı bir yığın hocayım , şeyhim şuyum buyum diyen sahtekar cirit atmaktadır.
***
Diğer bir çok grupta da yozlaşma belirtileri görülmekte kiminin şatafatı , kiminin mensuplarının mal , mülk , makam sevgisi , kiminin kadrolaşmayla anılması , kiminin şunla bunla anılması gibi bir takım sorunlar vardır.
***
Evet ben hep tasavvuf gerekli diyorum ama bunları da görmek zorundayız , bu projelerin , bu sahtekarların , bu maşaların İslam’a , tasavvufa , cemaate , tarikata , ilme , irfana verdiği zararı göz ardı ediyoruz. İyiliği emretme , kötülükten men etme vazifesi vardır Müslümanların bu vazifeyi ihmal ederlerse ne olacağını hepimiz biliyoruz , fitne , fesat , ifsad yayılır. Birer mescid-i dırar haline gelmiş bu yapılarla mücadele usulünce şarttır. Bu işin tadı iyice kaçmıştır bundan ülkemiz , milletimiz , ümmet , Müslümanlar , sahih alim ve veliler , sahih yollar ve irfan medeniyetimiz ciddi zararlar görebilir. 19.07.2018
Mehmet Emin Başalp

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir